Ingrediënten (4 personen):
- 4 zeebaarsfilets met vel ( totaal circa 650 gram)
- 6 el roomkaas
- 75 gram Hollandse Garnalen
- 2 el bieslook, fijngeknipt
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 venkelknol, flinterdun gesneden
- 125 ml witte wijn
- 250 gram trostomaatjes
- Olie om te bestrijken
- Zeezout om mee te bestrooien
- 500 gram pastinaak, geschild
- 2 el boter
Voorbereiden ( kan 1 dag van tevoren)
Leg de filets iets overlappend naast elkaar zodat ze een mooi lapje vormen. Rijg de boven en de onderkant met een lange scherpe prikker door het visvlees aan elkaar vast.
Roer de roomkaas, Hollandse Garnalen, bieslook en 1 el citroensap door elkaar. Bestrooi de vis met zout en peper. Verdeel het garnalen-roomkaasmengsel erover, rol de vis op en bind vast met keukentouw.
Bereiden ( begin 45 min. van tevoren)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de venkel ongeveer 5 minuten in de wijn. Verdeel de venkel met de wijn over de ovenschaal en leg de visrollade erop. Knip kleine bundeltjes van de trostomaatjes en leg ze eromheen. Bestrijk de vis royaal met olie en bestrooi met zoutvlokken en versgemalen peper.
Plaats de schaal in het midden van de oven. Bak de vis 20-25 minuten gaar.
Snijd intussen de pastinaak in stukken van 2 bij 2 cm. Breng aan de kook in ruim water met zout. Draai het vuur laag en kook de pastinaak in ongeveer 15 minuten gaar. Giet het kookvocht af en pureer met de boter tot een grove puree.
Verdeel de pastinaakpuree over 4 borden, snijd de vis in 4 mooie stukken en leg samen met de venkel en tomaatjes bij de pastinaakpuree. Schep het visvocht uit de ovenschaal erover.
Tip voor vissaus
Schenk het visvocht in een pan en voeg 50 ml slagroom toe. Breng aan de kook en laat zachtjes voor de helft inkoken. Voeg op het laatste moment fijngesneden basilicum, peterselie en kervel toe. Neem de saus van het vuur, roer er met een garde een klein klontje koude boter door. Breng op smaak met zout en peper.
Bron recept Delicious