Ingrediënten
- 4 zalmfilets van circa 200 gram
- 2 teentjes knoflook
- 8 el milde olijfolie
- 1 tl Pul Biber ( turkse mix van rode peper en paprikavlokken)
- 1 grapefruit
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 1 citroen
- 50 gram pistachenoten
- 1/4 bosje verse dille
- zout, peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de teentjes knoflook en pers ze. Meng 4 el olie, de knoflook, de pul biber, zout en peper en wrijf er de zalmfilets rondom mee in. Was de citrusvruchten met heet water. Wrijf ze droog en snijd ze in plakjes.
Vet een ovenschaal in met 2 el olijfolie en verdeel de zalm erin. Bedek de zalm met de plakjes citrusvruchten en druppel er de overige olie overheen. Bak de zalm in de oven in circa 20 minuten gaar en tot de citrusplakjes licht geblakerd zijn.
Hak de pistachenoten grof. Was de dille, schud hem droog en pluk grof. Bestrooi de zalm met de pistachenootjes en de dille. Serveer direct.
Bron recept Foodies