Ingrediënten
- 2 zalmfilets à 200 gram
- halve citroen, uitgeperst
- 2 wortels
- 1 courgette
- zout en peper, versgemalen
- voor de dressing:
- 2 gedroogde tomaten in smalle reepjes en 1 eetlepel van de olie
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- enkele blaadjes basilicum
Bereiding
Besprenkel de zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout. Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal. Leg de zalm erop.
Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt. De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is. Meng de ingrediënten voor de tomaten-balsamicodressing. Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle. Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes. Lekker met pasta.
Bron recept Visrecepten