Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- Flinke klont roomboter
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, grof gesneden
- 250 gram zeekraal
- 100 milliliter droge witte wijn
- Zwarte peper
Bereiding
- Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg.
- Smelt de roomboter in een grote pan of mosselpan en fruit de sjalot met de knoflook.
- Voeg na 5 minuten de mosselen toe, samen met de zeekraal en schenk de witte wijn erbij.
- Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen.
- Garneer met lekker veel grof gemalen zwarte peper.
Bron recept Littlespoon.nl