Ingrediënten
- 4 schollen
- 2 eieren
- 2 sneden witbrood, zonder korst
- 5 el olijfolie
- 1 (kleine) romaine sla, in repen
- 1 rode ui, in halve ringen
- 4 el caesardressing (flesje)
- 50 g parmezaanse kaasvlokken
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd ze in partjes. Snijd het brood in blokjes. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het brood in 2-3 min. goudbruin. Bestrooi de croutons met zout en schud ze op een bord.
Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de schol onder de hete ovengrill in 8-10 min. gaar, schuif de bakplaat iets lager als de vis te donker kleurt.
Verdeel intussen de sla met de ui-ringen en partjes ei over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Bestrooi de caesar salade met de kaasvlokken en de croutons. Leg de schol bij de salade op de borden en serveer.
Bron recept visrecepten.nl