Ingrediënten
- Voor de walnotenpesto:
Handvol platte peterselie (bladpeterselie)
Handvol walnoten (gepeld)
Snufje zeezout
1/2 teentje knoflook
30 g pecorino (of Parmezaanse kaas)
200 ml extra vierge olijfolie
- Voor de rest van het recept:
8 coquilles
Snufje zwarte peper
Klontje roomboter
4 el panko (of zelfgemaakte grof broodkruim)
Bereiding
Maak eerst de walnotenpesto:
Rasp de pecorino fijn. Mix alle ingrediënten in een blender. Gebruik je een vijzel? Stamp dan eerst de platte peterselie, de walnoten, het zeezout en het teentje knoflook fijn. Voeg daarna de fijngeraspte pecorino toe en de olijfolie. Meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt in een pan met antiaanbaklaag een klontje roomboter op middelhoog vuur. Kruid de coquille met wat zwarte peper en bak elke kant 15 seconden in de warme pan. Leg de coquilles in een braadslee met antiaanbaklaag of vet de braadslee in.
Meng 4 eetlepels walnotenpesto met 4 eetlepels panko. Verdeel dit over de coquilles. Zet de braadslee 3 minuten bovenin de oven op 220 °C.
Serveer meteen.
Bron recept Southandpepper.com